Gehoortest op locatie.

Eartech gehoortest op locatie, wettelijk worden de volgende normen in het bedrijfsleven gevolgd:

Geluidswaarde vanaf 80 dB(A): Bij een dagdosis van 80 dB(A) of hoger (excl. eventuele gehoorbescherming) of piekniveaus boven de 112 Pa (Pascal) dient gehoorbescherming beschikbaar te zijn,moet periodiek gehoortest op locatie worden aangeboden aan medewerkers en dient doeltreffende voorlichting en instructie plaats te vinden;

Geluidswaarde vanaf 85 dB(A): Bij een dagdosis van 85 dB(A) of hoger (excl. eventuele gehoorbescherming) of piekniveaus boven de 140 Pa moet bovendien een plan van aanpak voor geluidreductie conform de arbeidshygiënische strategie worden opgesteld. Bovendien zijn medewerkers verplicht de verstrekte gehoorbescherming te gebruiken en worden de werkplekken en/of machines en gereedschappen gemarkeerd met "gehoorbescherming verplicht";

Wanneer een bedrijf niet op de hoogte is van mogelijke schadelijke geluidniveaus, biedt Eartech ook geluidsmetingen aan waarmee nauwkeurig in kaart wordt gebracht hoe hoog het geluidsniveau op uw werkplek ligt. Wanneer blijkt dat de geluidsnormen worden overschreden, wordt u verplicht om gehoorbescherming te verschaffen en is er de mogelijkheid om ook het gehoor van het personeel te testen op de werkvloer ( gehoortest op locatie ) . Dit gebeurt door middel van een jaarlijkse keuring. Ons gespecialiseerd personeel test uw gehoor op de vooral voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon worden tonen van verschillende hoogten en volume aangeboden. Bij elke waarneming van een toon geeft u een reactie. De resultaten van de hoortest worden vervolgens weergegeven in een toonaudiogram. Hiermee kunnen wij u een professioneel advies geven. Een gehoortest gaat na hoe goed iemand hoort; dat wordt gewoonlijk de "gehoorgevoeligheid" genoemd:

Door middel van een koptelefoon luistert u naar een reeks zuivere tonen (eenvoudig geluid) van 125 Herz tot 8000 Herz (dit is de frequentiewaaier waar het oor het gevoeligst is, d.w.z. waar het oor het best hoort, naast het feit dat dit de belangrijkste hoogten zijn voor het begrijpen van spraak).

U geeft aan - door een hand op te steken of door op een knop te drukken of u al dan niet feitelijk het geluid hoorde. Het geluid vermindert qua intensiteitsniveau zodat de audioloog de niveaus kan bepalen waarop u het geluid nog net kunt ontdekken (drempels). De resultaten van de test worden in kaart gebracht op een audiogram. Bezoeken aan externe bureaus is niet meer noodzakelijk wat u dus tijd en geld bespaart.

Voordelen gehoortest op de werkvloer:

* personeel is niet een halve dag afwezig voor zijn verplichte gehoortest.
* het is kosten besparend.
* tijdbesparend
* overzichtelijk door uitgebreide in kaart stelling
* overzichtelijk alles onder één dak (geluidsmeting/ gehoorbescherming en gehoortest)

Voor een op maat gemaakte offerte belt u tel: 030-6963433 of mail info@eartech.nl

 

Eartech-gehoortest-locatie-personeel

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel