Otosclerose

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, in ear, oor, gehoortest, testen, check, controleren

Bij otosclerose groeit de voet van de stijgbeugel vast in het ovale venster van het slakkenhuis. De stijgbeugel is een van de gehoorbeentjes die onder normale omstandigheden de bewegingen van het trommelvlies, veroorzaakt door geluid, voortgeleidt naar het binnenoor via een beweeglijk vlies in het ovale venster.

Symptomen
Door de verbening worden de geluidstrillingen slecht voortgegeleid naar het binnenoor. Het effect van de afwijking is geleidelijk progressief gehoorverlies. Dit kan lange tijd constant blijven en dan plotseling toenemen, zowel éénzijdig als bij beide oren. Soms gaat het gepaard met oorsuizen. Het gehoorverlies is in de klassieke vorm van otosclerose aanwezig bij alle frequenties en bestaat voornamelijk uit een geleidingsverlies (doorgeefprobleem). Rond de 2000Hz is dit geleidingsverlies minder groot en lijkt het verlies perceptief te zijn (Carhartnotch). Eartech is gespecialiseerd in het vaststellen van gehoorverlies door het uitvoeren van een gehoortest op verschillende frequentie hoogtes.

Dit ogenschijnlijke perceptieve verlies verdwijnt na een succesvolle operatie.otosclerose eartech oortjes

info@eartech.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel