Infectie in het middenoor

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, in ear, oor, zwemmen, vakantie, kno, arts, pijn, kind, bad, juf, meester,

De meest voorkomende klachten zijn oorpijn, koorts en algemeen ziekzijn. Bij peuters merkt u soms dat ze buikpijn hebben. Ze kunnen ook diarree hebben of braken. Baby’s drinken niet goed of zijn prikkelbaar, ze zijn ’s nachts onrustig en trekken vaak aan het pijnlijke oor.

Door de druk achter het trommelvlies kan er soms een scheurtje in het trommelvlies ontstaan. Het ontstekingsvocht breekt door en komt dan naar buiten. Vaak zit er wat bloed bij, maar dat kan geen kwaad. Een doorgebroken middenoorontsteking (‘loopoor’) is meestal binnen een paar dagen genezen. Het trommelvlies sluit meestal weer vanzelf.    Een middenoorontsteking kan soms ongemerkt voorbij gaan.

Adviezen

Bij koorts, diarree of braken bestaat vooral bij baby’s en peuters kans op uitdroging. Zorg dus dat uw kind voldoende drinkt. Een kind met een middenoorontsteking of een loopoor hoeft niet per se binnen te blijven. Als het dat zelf wil, mag het ook zwemmen, maar liever niet duiken of veel met het hoofd onder water.
Tegenwoordig worden vaak bij kinderen buisjes geplaatst. Wanneer er buisjes zijn geplaats is het verstandig om oordopjes (zwemdopjes) te gebruiken tijdens het douchen en vooral met zwemmen.
Eartech gehoorbescherming is de specialist voor het aanmeten van kleine kinderen.

Het is niet slecht voor de genezing, maar uw kind kan bij duiken plotseling duizelig worden. Douchen kan meestal geen kwaad. Houd er rekening mee dat een kind met een middenoorontsteking tijdelijk wat minder goed hoort.


infectie middenoor eartech

info@eartech.nl
 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel