Info. over problemen met concentratie.

info, informatie, problemen, concentratie, school, studeren, klas, school, kind, oordop
Concentratieproblemen

Leren omgaan met concentratieproblemen

 

Concentratie problemen komen veel voor. Gemiddeld heeft 5% van de kinderen, 1-2% van de adolescenten en 1% van de volwassenen te kampen met concentratieproblemen. Waarschijnlijk zijn deze percentages te laag, omdat concentratieproblemen niet altijd, of onvoldoende, worden onderkend.

Vandaag de dag wordt dit probleem bij kinderen gelukkig al op de basis school onderkent. Vroeger was dat wel anders. Vandaar dat er nu nog veel volwassenen rondlopen die ook lijden aan concentratie problemen, maar dit dat niet in de gaten hebben.


Eartech ontwikkelde speciale oordopjes die alle geluiden toe laat maar gedempt, hierdoor word je minder snel afgeleid door omgevingsgeluid, meer info:

Wat zijn concentratieproblemen?

Concentratie betekent samentrekking van de aandacht op één punt. Aandacht betekent oplettendheid, opmerkzaamheid en belangstelling.

Bij concentratieproblemen zijn er problemen met het richten van de aandacht. De aandacht wisselt dan heel sterk. Of wel de persoon zelf kan de aandacht er niet bij houden. Is snel afgeleid met zijn/haar gedachten. Vooral bij kinderen zie je git heel veel. Concentratieproblemen behoren tot de meest opvallende symptomen van ADHD en ADD. Iedereen heeft wel eens concentratieproblemen. Wanneer de concentratie het echter voortdurend laat afweten en werk en privé bemoeilijkt, zijn er concentratieproblemen.

Oorzaken van "concentratie" "problemen"

De oorzaken van concentratieproblemen kunnen sterk uiteenlopen. De meest voorkomende oorzaken van concentratieproblemen zijn: (qua taal en cijferen, is het belangrijk dat je concentratieproblemen niet vergelijkt met dyslexie, dit is iets heel anders maar word vaak voor hetzelfde aangezien)

• Overspannenheid

• Oververmoeidheid

• ADHD en ADD

• Laag zelfbeeld / faalangst

• Drugsverslaving of alcoholisme

• Moeilijke traumatische opvoeding

• Overmatig,onnodig en/of langdurig medicijngebruik

• Hersenbeschadiging (genetisch of later verworven / trauma)

• ME (zie Chronisch Vermoeidheidssyndroom)

Concentratieproblemen kunnen dus uiteenlopende achtergronden hebben. Wie moe is na zware inspanning, kan last krijgen van concentratieproblemen. Dit soort tijdelijke concentratieproblemen gaat meestal vanzelf over. Ook bij depressiviteit, met name manische depressiviteit, komen concentratieproblemen veel voor.

Hoe concentratie verbeteren (evt. m.b.v. oefeningen)

Om concentratieproblemen te voorkomen moeten we eerst de oorzaken weten.

• Is de oorzaak oververmoeidheid, dan moeten we rust nemen.
. Met Eartech otoplastieken worden alle geluiden gedempt doorgelaten, hier door wordt een rust   gecreëerd die herstel en concentratie verbeterd. Meer info:

• Is de oorzaak van onze concentratieproblemen overspannenheid, dan moeten we ontspanning nemen.

• Zijn onze concentratieproblemen veroorzaakt door drugs, dan dienen we eerst af te kicken.

• Concentratieproblemen door visusstoornissen, dat zijn stoornissen in het zien, vereisen een (andere) bril of een eventuele oogoperatie.

• De bij ME horende concentratieproblemen kunnen verdwijnen zodra de ME genezen is. Ook het afbouwen en stoppen van medicijngebruik kan concentratieproblemen oplossen.

• Ontspannings technieken zoals hypnose, yoga en met name de Helende Reis, kunnen ons van concentratieproblemen bevrijden. Helende Reizen kunnen de diepere oorzaken van concentratieproblemen oplossen.

Zie hier een aflevering gericht op een "helende reis" meditatie van spiritualiteit voor jou. Heel fijn om uw concentratie ermee te verhogen, en te kunnen concentreren op datgene wat je op dat moment nodig hebt.

Wil je juist jouw concentratie verbeteren, dan is het belangrijk om dit vanaf de wortels te doen. Daarvoor is Journey Therapie een goede alternatieve oplossing. In deze afleveringen over Journey Therapie worden er helende reizen gepresenteerd die je concentratieproblemen vanaf de bron gaan aanpakken. Deel twee van deze "De helende reis" vind u hier.

 

 

informatie problemen concentratie


 

Concentratieproblemen en voeding

Let vooral ook op de voeding bij concentratieproblemen. Eet dagelijks verse groenten en vers fruit. Krijg je onvoldoende mineralen en voedingsstoffen via de voeding, neem dan een multivitaminepreparaat (bijvoorbeeld Omega 3 en/of magnesium) als aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon.

Gebruik minder suiker, ook suiker bevordert de toename van concentratieproblemen. Ook chocolade bevat naast cocao veel suiker, dus dit is ook uit den boze. Let ook op alle toegevoegde kleur-geur-en smaakstoffen in de etenswaren. Koolzuurhoudende dranken dienen ook geschrapt te worden van je dagelijkse gebruik.

Als je gaat leven naar bovenstaande aanbevelingen zul je zien, hoe veel beter het gaat met de concentratie. 

Bron: leerwiki
informatie problemen concentratie
info@eartech.nl tel: 030-6963433

 

 

 

© 2010 - 2023 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel