Gehoorbescherming / Otoplastieken bedrijven

Eartech-otoplastieken-personeel-gehoorbescherming 

Industriële gehoorbescherming.​
In Nederland gebruiken meer dan 2 miljoen mensen dagelijks gehoorbescherming en ieder heeft zijn eigen voorkeur welke gehoorbescherming hij het liefst draagt. Daarom biedt Eartech gehoorbescherming u een heel pakket aan verschillende soorten gehoorbescherming, o.a. otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen) .


Waarom maatwerk oordoppen?

Omdat standaard proppen en kappen slecht gedragen worden ontwikkelde Eartech gehoorbescherming speciale Otoplastieken van hard en zacht materiaal. Eartech gehoorbescherming NL te Zeist werkt met een uitgebreid dealernetwerk voor dit maatproduct. De Otoplastieken die Eartech op de markt brengt worden 95% van de tijd gedragen, dit komt omdat de Otoplastieken een regelrechte kopie van de gehoorgang zijn. Er is dus sprake van een optimale pasvorm, daar en tegen hebben de standaard proppen en kappen een slechte pasvorm, het irriteert snel en geeft een afgesloten gevoel. Omdat geluiden boven de 80DB schadelijk zijn voor het gehoor zorgen de Eartech filtersystemen ervoor dat alleen de schadelijke geluiden gefilterd worden en alle andere geluiden gewoon hoorbaar blijven.

Eartech® Selectieve Demping (ESD)
Eartech® Selectieve Demping (ESD) wordt gebruikt zowel in de Otoplastieken als in de Eartech® uniplug, dit zorgt ervoor geluiden gefilterd  worden en  omgevingsgeluiden  en spraakverstaanbaarheid behouden blijven.

Technical Data according to DIN EN 352-2:2002 (EU) 2016/425 

Hoe werkt het?
Door in bepaalde toongebieden (hertz) een aantal hoeveelheden geluid (DB) te dempen is het mogelijk om omgevingsgeluiden wel te horen. De schadelijke geluiden worden gefilterd, totdat deze niet meer schadelijk zijn. Omgevingsgeluiden van 80 DB en meer zullen na enige tijd schadelijk voor het gehoor zijn.

Aanmeten:
Eartech biedt een uitgebreide dienstverlening voor het aanmeten van oordoppen op uw werkplek, waardoor uw medewerkers nooit meer tijdens of na het werk de deur uit hoeven te gaan voor deze service. Bovendien verzorgen we alle administratieve aspecten voor u, inclusief het bijhouden van wie er oordoppen heeft laten aanmeten, de datum van aanmeting en het moment waarop vervanging nodig is. Als u kiest voor ons lektestcontract, informeren we u tijdig wanneer het tijd is om de oordoppen op lekken te testen.


Wanneer heeft u Industriële gehoorbescherming nodig?
De hoofdpunten van de wettelijke richtlijnen om schadelijke blootstelling van werknemers aan schadelijke geluidsniveaus te voorkomen zijn:

Het geluidsniveau op de arbeidsplaats van 85 db/a mag niet overschreden worden, tenzij dit in redelijkheid niet kan worden gevergd. Aan de wettelijke bepalingen voor het bestrijden van equivalente geluidsniveaus  hoger dan 85 db/a ligt in beginsel ten grondslag dat lawaaibestrijding bij de bron moet plaats vinden.

Geluidsniveaus hoger dan 80 db/a kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De werkgever is verplicht boven deze grens gehoorbeschermingsmiddelen in voldoende mate beschikbaar te stellen.

Bij geluidsniveaus boven de 85 db/a is een werknemer verplicht gehoorbescherming te dragen.

Dit volgens P blad 166, uitgave van de Arbeidsinspectie.

Welke gehoorbeschermer u ook wilt kiezen de Eartech gehoorbescherming heeft het. Van eenvoudige oprolpropjes tot op maat gemaakte gehoorbeschermers (otoplastieken) met geïntegreerde communicatiemiddelen. Alles is mogelijk! Staat uw gehoorbeschermer er niet bij? De gehoorbeschermingshop laat zich graag uitdagen om uw wens te realiseren.

 

 

otoplastieken-eartech-werk-op maat


 

otoplastiek-plat-op maat-eartech


 

universele-gehoorbescherming-otoplastiek-filter

Otoplastieken met koordOtoplastieken plat  Uniplug met filterGehoortesten voor personeel.
Voor personeel dat werkzaam is in ruimtes waarbij de geluidsgrens van 80 dB/A wordt overschreden is het raadzaam om om de twee jaar een gehoortest te laten doen. Zodoende is er voldoende controlle of het gehoor niet achteruit gaat door de uit te voeren werkzaamheden. Heeft uw bedrijf hier mogelijk oren naar, vraag dan een vrijblijvende en persoonlijke offerte aan.
 


 

Eartech-gehoortest-personeel-op-locatie

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel