Gehoortest personeel / op de werkvloer

Gehoortest op de werkvloer voor het personeel

gehoortest-werkvloer-personeel

 

Om er zeker van te zijn dat uw gehoorverlies uw leven niet op een negatieve manier gaat beïnvloeden, wordt er geadviseerd om iedere 4 jaar uw gehoor te laten testen en voor personen (werk, muziek, schutters) die wekelijks in contact komen met harde geluid op de werkvloer (> 80 dB/A) ieder jaar. Onze Eartech gespecialiseerd personeel testen uw gehoor op de vooral voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon worden tonen van verschillende hoogten en volume aangeboden. Bij elke waarneming van een toon geeft u een reactie. De resultaten van de hoortest worden vervolgens weergegeven in een toonaudiogram. Hiermee kunnen wij u een professioneel advies geven. Een gehoortest gaat na hoe goed iemand hoort; dat wordt gewoonlijk de "gehoorgevoeligheid" genoemd:

Eartech gehoortest op locatie, sinds 1997

Door middel van een koptelefoon luistert u naar een reeks zuivere tonen (eenvoudig geluid)van 125 Herz tot 8000 Herz (dit is de frequentiewaaier waar het oor het gevoeligst is, d.w.z. waar het oor het best hoort, naast het feit dat dit de belangrijkste hoogten zijn voor het begrijpen van spraak). U geeft aan door een hand op te steken of door op een knop te drukken of u al dan niet feitelijk het geluid hoorde. Het geluid vermindert qua intensiteitsniveau zodat de audioloog de niveaus kan bepalen waarop u het geluid nog net kunt ontdekken (drempels).  

De resultaten van de test worden in kaart gebracht op een audiogram

Noteer dat de decibelschaal logaritmisch is: dit betekent dat Een geluid dat 10 dB luider is dan een ander 10 maal intenser is. Een geluid dat 20 dB luider is dan een ander, is niet 20, maar 100 maal intenser (10x10). Een geluid dat 30 dB groter is dan een ander, is niet 30, maar 1000 maal intenser (10x10x10).

Er is mogelijkheid om langs te komen (op afspraak) bij Eartech om een vakkundige gehoormeting te laten uitvoeren. Voor personeel van bedrijven zijn er ook mogelijkheden om op de bedrijfsvloer een gehoortest uit te laten voeren.

 

Personeel-gehoortest-werkvloer-locatie


 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel