Whiplash? oordopjes nodig!

zoekwoorden:Wiplash, hard, geluid, hoofdpijn, misselijk, vermoeid, irritatie, prikkelbaar, moe, oordopjes, oorpluggen, gehoorbescherming, slaap, depresief, aanrijding, nek, van achteren, ongeluk, gevolgschade, letsel, schade, slecht, slapen, hard, kloppingen

Heeft u last van harde geluiden door uw whiplash?
Een whiplash is een letsel aan de nek en/of rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis waarbij het lichaam voor- of achteruit beweegt terwijl het hoofd niet wordt gesteund. De beweging is te vergelijken met de beweging van het uiteinde van een zweep, waarbij een klappend geluid ontstaat.

Het grootste risico op een whiplash loopt men wanneer men in de auto van achteren wordt aangereden. Hierdoor wordt de nek overbelast. Doordat de spieren en pezen in de nek sterk zijn, denkt men dat er niets echt kapot is. Er kan hierbij een kneuzing optreden, die later aanleiding tot klachten geeft. Het grootste deel van de mensen herstelt op korte termijn. Whiplash is geen diagnose maar een verzamelnaam voor klachten, die zijn ontstaan door een plotselinge heen-en-weerbeweging van het hoofd en de nek; in de volksmond wordt dit een whiplash genoemd.

De gevolgen van een whiplash zijn vaak voor de buitenstaander niet te zien en voor een arts moeilijk of niet vast te stellen, terwijl de patiënt er kortere of langere tijd last van kan hebben.
Eén van de gevolgen is overgevoelig gehoor, hierdoor kunnen standaard geluiden (waar u normaal geen last van heeft) als zeer hinderlijk over komen.
Eartech gehoorbescherming is de specialist voor mensen met letsel of aandoeningen die zorg dragen voor overmatig gevoeligheid voor harde geluid. Eartech produceert op maat gemaakte gehoorbescherming met daar in een filtersysteem wat er voor zorgt dat u alle geluiden blijft horen maar gedempt. Hierdoor kan u normaal functioneren, bezoeken van feestjes en zelfs weer bezoeken van concerten of het vieren van Oud op nieuw.

Herstel van een whiplash kan een langzaam proces zijn. Bij ongeveer vijftig procent van de mensen gaat het binnen drie maanden vanzelf over. Zeventig procent is binnen een jaar hersteld. De dertig procent die overblijft, herstelt niet goed en wordt in het jaar daarna meestal met allerlei therapieën behandeld. In ruim de helft van deze gevallen komt het dan alsnog goed. Bij ongeveer tien procent van de slachtoffers blijven de klachten bestaan.
Het nemen van rust, zowel fysiek als mentaal wordt als prettig ervaren en zal het genezingsproces ten goede komen.

Bent u lid van de Whiplash-stichting? Vraag daar dan uw kortingsbon op voor een mooie korting op onze maatwerk oordoppen. Aanmeten kan plaatsvinden bij u thuis of op afspraak in Zeist.

 Meer informatie over onze gehoorbescherming

Whiplash, oordoppen

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel