Zelfmoord om gehoorschade

Zelfmoord om gehoorschade

 

Een 29-jarige ingenieur heeft zelfmoord gepleegd omdat hij niet meer kon leven met constant gesuis in zijn oor. Hij liep die gehoorschade op door harde muziek te luisteren.

 

"Ik kan niet spreken want dat doet pijn aan mijn oren. Ik heb geen zin meer in het leven", schreef Dietrich Hectors In zijn afscheidsbrief, die maandag werd afgedrukt in Het Laatste Nieuws. De man uit het Belgische Essen vraagt aandacht voor het probleem dat veel jongeren hoorschade oplopen op festivals en door naar harde muziek te luisteren.

 

Zelf kreeg hij daardoor op zijn zestiende ongeneeslijke aandoeningen die hem permanente oorsuizingen bezorgden. Daarnaast hoorde hij geluiden die er niet waren en werd hij overgevoelig voor lawaai. In zijn brief legt hij uit dat hij niet meer met mensen kon praten en ook niet naar zijn eigen stem kon luisteren, omdat dat pijn deed aan zijn oren.

 

"Ik wil niet dat iemand anders hetzelfde overkomt. Zorg allemaal goed voor uw oren! Blijf weg van te hard lawaai", is zijn duidelijke boodschap. "Ik zelf, en ik alleen heb mijn oren verknald, keer op keer, ik was me nooit bewust van de gevaren."

Bron: Telegraaf, 20 juli 2009

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel