Vragen over ( honden) gehoorkappen

Welke maat Doggy Friends gehoorkap heeft uw hond nodig?

Eartech Doggy Friends gehoorkappen  zijn in drie maten verkrijgbaar.
Het volgende schema zal duidelijk maken welke maat het beste bij jouw hond past:

 Hoofdomtrek
Doggy Friends voor kleine honden   16 - 28 cm
Doggy Friends voor middelgrote honden29 - 38 cm
Doggy Friends voor grote honden39 - 64 cm


Maat opnemen: U meet het hoofd van u rondom. Van de bovenkant van het hoofd onder de kaak door en dan weer terug waar u begonnen bent.

Bij de hondengehoorkappen zit een gebruiksaanwijzing. Volg deze op voor het snel en gemakkelijk opzetten van de hondengehoorkappen.  Gedragen hondengehoorkappen nemen wij ivm hygiene niet terug.

Gebruiksaanwijzing Stap 1: Plaats eerst de bovenste banden.
Stap 2: Pas de banden zo aan dat de oorkappen ver boven uw oren zitten.
Stap 3: draai het niet meteen vast.
Stap 4: Knip de overtollige tape af met een schaar.
Stap 5: Stel nu de onderste riem af.
Stap 6: draai het niet meteen vast.
Stap 7: Knip de overtollige banden af met een schaar.
Mogelijk moet uw hond de eerste 3 tot 5 dagen wennen aan gehoorbescherming.

Wij geven er de voorkeur aan dat u de oren van de hond onder de oren van de hond vouwt. Dit zorgt voor extra demping.

LET OP: Als de oren van de hond niet kunnen worden dubbel gevouwen en rechtop staan moeten blijven, passen de hondengehoorkappen bij uw hond mogelijk niet (goed), zelfs als uw hond veel haar heeft. De hondengehoorkap kan dan niet strak genoeg getrokken worden. Houd hier rekening mee bij het bestellen. Heeft uw hond korte haren hou er dan rekening mee dat de hondengehoorkap af kan glijden of niet strak genoeg om het hoofd geplaatst kan worden. Beide banden dienen boven op het hoofd van uw hond geplaatst te worden en goed op de oren.

In sommige gevallen kan plaatsen van bijv. een washandjes tussen de oren van uw hond en de hondengehoorkappen een oplossing zijn. Let op: Hondengehoorkappen dempen geen 100% geluid. Er komen via de schedel en het lichaam altijd geluiden naar binnen en hier kan uw hond altijd op reageren. De hondengehoorkappen zijn bedoeld voor wat rust op de oren

Informatie Hondengehoorkappen: Het product is zeer licht van gewicht en daarom zeer comfortabel om te dragen. Door het geluidsabsorberende schuim in de kap voelt de hond niets aan de oren. De verstelbare bandjes (klittenband) zorgen voor een optimale pasvorm. Demping tussen 25 en 28 dB.

LET OP: Als de oren van de hond helemaal niet kunnen worden gevouwen en rechtop staan, passen de oorkappen van de hond mogelijk niet (goed), zelfs als uw hond veel haar heeft, zijn de oorkappen van de hond mogelijk niet strak genoeg om op zijn hoofd te zetten en ook kunnen korte gladde haren ervoor zorgen dat de hondengehoorkappen snel(ler) af glijd. Houd hier rekening mee bij het bestellen. In sommige gevallen kan het helpen tussen de oren de hondengehoorkappen bijv een washandje te plaatsen.

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel