Vaak toeterende oren na clubbezoek

81 procent van de mannen en 89 procent van de vrouwen heeft vaak last van een piepend of kloppend gevoel in zijn oren na een clubbezoek. Foto ANP

 

AMSTERDAM - Het Nederlandse uitgaanspubliek heeft vaak last van een piepend of kloppend gevoel in zijn oren na een clubbezoek. Uit onderzoek van Club Judge, het officiële keurmerk voor clubs, blijkt dat het geval bij 81 procent van de mannen en 89 procent van de vrouwen.


Gehoorschade na clubbezoek

Club Judge presenteert maandag in Amsterdam het Club Judge boek: de 100 Beste Clubs van Nederland. In totaal zijn driehonderd clubs, discotheken en uitgaanscentra getest, waarvan er vijftien de hoogste notering van vijf sterren scoren. Vier van die clubs bevinden zich in Amsterdam, twee in Rotterdam en de overigen verspreid over het land.

Uit het onderzoek onder tienduizend mannen en tienduizend vrouwen bleek dat de gemiddelde stapper het liefst op zaterdag met vrienden op pad gaat en gemiddeld 23 kilometer aflegt voor een clubbezoek. De meesten reizen met het openbaar vervoer. Degenen die met de auto naar huis rijden, blijken echter vaak met een borrel op achter het stuur te zitten.

Het gros van de mannelijke bestuurders dronk gemiddeld bijna vier alcoholische consumpties tegenover ruim anderhalf drankje met alcohol voor de vrouwelijke bestuurders. Ongeveer een op de tien mannen en ruim de helft van de vrouwen stapt wel alcoholvrij achter het stuur.

In clubs wordt vooral bier en wijn gedronken en vrijwel alle mannen en 86 procent van de vrouwen willen ook wat kunnen eten in een club, het liefst een vette hap.

Driekwart van het uitgaanspubliek geeft aan consumpties het liefst met pin te willen betalen. Dat blijkt echter in geen enkele club mogelijk. (ANP)

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel