Info. over werking van het gehoor.

I

Hoe het gehoor werkt

Om te begrijpen hoe we horen, is het allereerst belangrijk om te weten dat geluiden onzichtbare trillingen zijn die zich door de lucht voortbewegen. Als iemand praat, bladeren ritselen, een telefoon rinkelt of iets anders een geluid voortbrengt, worden trillingen in alle richtingen door de lucht gestuurd. Wij kennen ze als geluidsgolven.
Bijna alle geluidsgolven zijn uniek. Daarom klinkt ieder mens of ding anders   en daarom klinkt één mens of ding niet altijd hetzelfde. Geluidsgolven kunnen hoog of laag van toon zijn, hard of zacht.
Als onze oren geluidsgolven opvangen, vertalen zij deze in boodschappen die onze hersenen kunnen begrijpen. Hoe goed zij worden opgevangen  en hoe helder zij naar onze hersenen worden gestuurd   is afhankelijk van hoe goed onze oren werken.

 

De onderdelen van het oor

Het oor bestaat uit drie grote  onderdelen:

  • Buitenoor   vangt de geluidsgolven op en stuurt ze het middenoor in.   
  • Middenoor   het middenoor verandert geluidsgolven in de lucht in   mechanische trillingen die daarna naar de vloeistoffen van het binnenoor   worden overgebracht.   
  • Binnenoor   zet de trillingen om in geluidssignalen die onze hersenen   kunnen begrijpen.

Om natuurlijk te kunnen horen, moet elk gedeelte goed werken.

​nfo, informatie, over, werking, gehoor, gehoorschade, problemen, gehoorbescherming, oordop

 

 

Hoe het natuurlijke gehoor werkt.

informatie werking gehoor

Geluiden komen de gehoorgang binnen Geluidsgolven bewegen door de gehoorgang en raken daar het trommelvlies.Het trommelvlies en de gehoorbeentjes trillen
Door deze geluidsgolven gaan het trommelvlies en de drie gehoorbeentjes in het middenoor trillen.
Vloeistof beweegt door het binnenoor
De trillingen bewegen door de vloeistof in het         spiraalvormige binnenoor   het slakkenhuis genoemd   en brengen de kleine haarcellen in het slakkenhuis in beweging. De haarcellen herkennen de beweging en zetten deze om in chemische signalen voor de gehoorzenuw.
Gehoorzenuw communiceert met de hersenen De gehoorzenuw stuurt de informatie met elektrische         impulsen door naar de hersenen, waar ze worden geïnterpreteerd als geluid.

 

Als u een gehoorverlies hebt of u maakt zich zorgen dat uw gehoor niet goed   werkt,  neem dan contact op met een hoorspecialist bij u in de  buurt.

Bron: Cochlear.com

 Eartech uw hoorspecialist bij U in de buurt, Meer info:informatie werking gehoor
info@eartech.nl tel: 030-6963433

 

 

 

© 2010 - 2023 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel