Geluidsstress doodsoorzaak

Geluidsstress doodsoorzaak voor 700 Nederlanders
dinsdag 14 juni 2011 07:32 bron telegraaf

Zevenhonderd Nederlanders sterven jaarlijks aan de gevolgen van langdurige blootstelling aan geluidsoverlast. Dat zijn meer mensen dan er per jaar sterven in het verkeer. Deskundigen spreken van een `almaar groeiend probleem`, waar politici weinig aan doen. 

Geluidshinder kost Nederlanders jaarlijks veel geld 
Dat meldt De Telegraaf dinsdag op basis van cijfers afkomstig van de onderzoeksraad van de Europese Unie.

Buren
Structureel ergeren zevenhonderdduizend mensen zich aan overlast en de helft daarvan slaapt niet of nauwelijks meer. Daarnaast blijkt uit cijfers dat een op de vier Nederlanders geregeld last heeft van geluidsoverlast door buren of verkeer dat langs rijdt.
`Interne geluidshinder, zoals het schuiven van stoelen, bastonen van muziek, voetstappen, maar ook het gezoem van ventilatiesystemen, is een van de allergrootste ziekmakers in dit land,` zegt Lucas Keizer van het Kenniscentrum Geluidsisolatie.

Zorgkosten
Deskundigen menen dat geluidshinder Nederland jaarlijks veel geld kost. `Politie moet uitrukken bij overlast, gemeenteambtenaren hebben hun handen vol aan het analyseren van klachten en intussen raken de betrokkenen zo gestresst dat de zorgkosten voor deze groep de pan uitrijzen,` zegt huisarts Jan van Klaveren.
Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in vaktijdschrift European Heart Journal blijkt dat verkeerslawaai de kans op een beroerte vergroot. Vooral 65-plussers hebben een verhoogd risico. Eerder werd ook al een verband gelegd tussen hartaanvallen en hoge bloeddruk door lawaai in het verkeer.

Eartech gehoorbescherming levert hiervoor otoplastieken (op maat gemaakte gehoorbescherming) deze gehoorbeschermers zijn voorzien van een filtersysteem die hinderlijke of schadelijk geluiden er uit kan filteren. Deze kunnen o.a. gebruikt worden om ongestoord te slapen, geconcentreerd te studeren of andere doeleinden waar lawaai of hinderlijk geluid wordt geproduceerd.

Voor meer informatie www.eartech.nl of tel: 030-6963433

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel