Wordt vuvuzela verboden op WK Zuid-Afrika?

De FIFA denkt er sterk aan om het gebruik van de vuvuzela tijdens WK-wedstrijden te verbieden. Niet alleen zorgt het helse lawaai dat de instrumenten produceren voor praktische problemen, het zou ook gehoorschade kunnen toebrengen bij de toeschouwers.

Tijdens de Confederations Cup van vorig jaar maakte de hele wereld kennis met de vuvuzela. Een blaasinstrument dat de Zuid-Afrikaanse fans gebruiken om hun team aan te moedigen. Maar doordat de vuvuzela`s een enorm kabaal produceerden kreeg het instrument heel wat tegenstanders.

Spelers zeggen dat ze door het geluid niet meer verstaanbaar zijn op het veld. Ook televisiezenders klagen, om nog maar te zwijgen van de miljoenen fans voor de buis die het geluid 90 minuten lang moeten aanhoren. Bovendien verklaren Zuid-Afrikaanse wetenschappers dat het lawaai gehoorschade kan berokkenen.

De FIFA denkt er daarom aan om de vuvuzela`s te verbieden tijdens het WK. Tijdens een oefenwedstrijd tussen Zuid-Afrika en Colombia zullen het aantal decibels dat de toeters voortbrengen getest worden.

Volgens de Zuid-Afrikaanse verdediger van RC Genk Ngongca Anele is de vuvuzela onmisbaar. "Het is een traditie in Zuid-Afrika om voor sfeer te zorgen met dit instrument. Wat velen niet weten, is dat de fans een echt lied spelen. Het is niet zomaar blazen. Voor ons is dit vrij speciaal, het geeft ons moed. Het is de ziel van Zuid-Afrika."

Bron: www.voetbalbelgie.be

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel