Samba en percussie gehoorbescherming

Samba-percussie-gehoorbescherming-oordoppenGehoorbescherming voor o.a. Samba en Percussie - bands.

De geschiedenis van samba muziek gaat ver terug in de tijd. Europese, Afrikaanse en Arabische invloeden hebben zich met elkaar gemixt. Deze mengeling van invloeden start wanneer de eerste Afrikanen naar Spanje en later Portugal toekomen. In de koloniale periode zijn over een tijdlijn van 350 jaar tussen 3 en 5 miljoen slaven verscheept naar Brazilië. Zij brachten muziek en danstradities met zich mee wat later Samba werd genoemd.

Samba is verleidelijke muziek, snelle passen en schuddende billen zorgen voor een passioneel schouwspel. Vooral aan de noord / oostkust van Brazilië  wordt veel samba gedanst. In de straten dansen jong en oud vrolijk mee op het ritmes van deze heerlijke muziek.

 

In Nederland zijn er ook veel evenementen waar Samba muziek wordt gespeeld, wanneer de band begint is het feest ook direct los. De meeste Nederlandse Samba bands oefenen in afgelegen zaaltjes, dit omdat er veel geluid vrijkomt bij dit soort muziek. Helaas is dit funest voor de oren van de spelers en kan zorg dragen voor definitieve gehoorschade.


 

Percussie-samba-oordoppen-gehoorbescherming

 


Eartech is de specialist op het gebied voor gehoorbescherming voor musici. De muziek Otoplastieken worden persoonlijk op maat gemaakt voor de beste pasvorm en zijn voorzien van een filtersysteem die alleen de schadelijke geluiden eruit filtert. De Otoplastieken zorgen ervoor dat  er veilig muziek geluisterd kan worden zonder ernstige vervormingen.

Hoe schadelijk geluiden tussen 80 en 120 decibel zijn hangt af van hoe vaak en hoe lang je ernaar luistert. Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kun je 8 uur per dag (of 40 uur per week) ‘veilig’ horen. Elke 3 decibel erbij is een verdubbeling van het geluid, waardoor 83 decibel nog maar 4 uur per dag (of 20 uur per week) veilig is. En 86 decibel nog maar 2 uur per dag (of 10 uur per week). Geluid van 103 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen.

Samba en Percussie bands produceren soms maar liefst rond de tussen de 110 en 115 decibel. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen je gehoor beschadigen. Daarbij vergroot niet alleen de geluidssterkte de kans op gehoorbeschadiging, maar ook de duur. Wist je dat elke 3 decibel erbij een verdubbeling van het geluid is? Dat betekent dat 89 decibel binnen een uur schadelijk is voor je gehoor en 92 decibel al binnen een half uur schadelijk is. Geluid van 100 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen. Kun je nagaan hoe belangrijk het is dat je gehoorbescherming draagt tijdens het maken en beluisteren van Samba en Percussie muziek met een geluidsniveau van 110 tot 120 decibel. Ook als je maar sporadisch een Samba en Percussie muziek maakt. 

 

Samba-gehoorbescherming-percussie-oordoppen

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel