Erfelijkheidsdoofheid

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, oor, erfelijk, doofheid, testen gehoor, controleren, vader, moeder

Doofheid of slechthorendheid kan op zichzelf staan of onderdeel zijn van een syndroom. Er zijn veel syndromen bekend waarbij er gehoorverlies aanwezig is samen met andere kenmerken. Of en de mate waarin de kenmerken voorkomen, kan van persoon tot persoon verschillen.
In het algemeen worden er twee vormen onderscheiden:

- Perceptieve (of sensorineurale) doofheid waarbij er iets mis is met het waarnemen van geluid door een probleem met het binnenoor, de gehoorzenuw en/of bepaalde hersengebieden.

- Geleidingsdoofheid waarbij er iets mis is met de geleiding van het geluid door een probleem met het buitenoor en/of middenoor.

In ongeveer 65% is bij doofheid of slechthorendheid sprake van een erfelijke oorzaak.
Om de slechthorendheid niet te verergeren is het noodzakelijk om goede gehoorbescherming te gebruiken bij schadelijke geluiden. Eartech gehoorbescherming is de specialist voor het vervaardigen van op maat gemaakte gehoorbescherming (Otoplastieken).
Als de doofheid onderdeel is van een erfelijk syndroom, bepaalt het syndroom de manier van overerven. Bij de overige 35% is heeft de doofheid een verworven oorzaak zoals door aangeboren ontstekingen (als gevolg van bijvoorbeeld rodehond of cytomegalie), zuurstoftekort rond de geboorte, een te hoog bilirubinegehalte als pasgeborene of door latere ontstekingen (bijvoorbeeld hersenvliesontsteking (meningitis)).


erfelijkheidsdoofheid

 

info@eartech.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel