Akoestisch trauma of plotse doofheid

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, in ear, oor, vuurwerk, werk, kno, bedrijf, arts, geluid, meting

Het akoestisch trauma is een veel voorkomende oorzaak voor gehoorverlies. Het is heel vaak het gevolg van een klap tegen het oor of een explosie waarbij de luchtdruk sterk en plotselingverandert. Dit kan veroorzaakt worden op het werk of onder privé omstandigheden. Uw werkgever is verplicht gehoorbescherming te verschaffen bij werkgeluiden harder dan 80 decibel. In privé omstandigheden wordt het vaak veroorzaakt door te vaak naar de disco te gaan of niet voorzichtig genoeg om te gaan met het afsteken van vuurwerk. Om u hiertegen te beschermen heeft Eartech speciaal op maat gemaakte gehoorbescherming. Dit beschadigt de tere gehoorbeentjes en de andere fijne structuren in het oor. Het kan ook veroorzaakt worden door langdurige blootstelling aan het geluid van lawaaierige machines of door buitensporig harde muziek.
Diagnose. Gehoorverlies na een explosie in de directe omgeving of door een klap tegen het
oor komt vrij algemeen voor. De gedeeltelijke doofheid kan begeleid worden door oorsuizen met hoge tonen (rinkelende of andere geluiden in het oor).
Eartech kan door een aantal testen onderzoeken welk soort gehoorverlies u hebt opgelopen.akoestisch plotse doofheid

 

info@eartech.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel