Info. over In Ear Monitoring

Info, informatie, over, In Ear, monitor, op, maat, gemaakt, hard, zacht, materiaal,
 

 

Info-In ear-informatie-iem
Een in-ear monitor (IEM) is een geluidsweergavesysteem dat speciaal is ontworpen om geluidsisolatie te bieden en wordt gedragen in de gehoorgang, vergelijkbaar met oordopjes. Het wordt vaak gebruikt door podiumartiesten en geluidstechnici om het gemengde geluid van muziekinstrumenten en zangstemmen te beluisteren. Dit systeem is handig in situaties waar traditionele podiummonitors (luidsprekers op de vloer) niet geschikt zijn of wanneer de artiest zich veel beweegt op het podium. In-ear monitors worden vaak op maat gemaakt voor een optimale pasvorm en comfort.

De meeste IEM-systemen gebruiken analoge FM-overdracht om het geluid te verzenden, en ze hebben extreem lage latentie, wat betekent dat er vrijwel geen vertraging is (meestal tussen 0,3 en 5 milliseconden) in de overdracht van het geluidssignaal. In-ear monitors hebben over het algemeen een bereik van 80 tot 350 meter.

Wanneer het belangrijk is dat u nog wel omgevingsgeluiden blijft horen, zoals publiek of collega’s maar u wilt wel gebruik maken van een In Ear systeem met een zeer goede kwaliteit geluid, dan is mogelijk de In-Ear Select Pro wat voor u. De Select Pro wordt voorzien van een filtersysteem,  dit filtersysteem draagt zorg voor een betere verstaanbaarheid van omgevingsgeluiden, zonder gehoorschade op te lopen.


Hoe werkt het?
Het In-Ear systeem is voor zien van een drie in één speaker wat ook gebruikt wordt in de normale In Ear Pro. Naast dit systeem zit een genius apparaatje met selectieve geluidsdemping, wat ervoor zorgt dat u alle omgevingsgeluiden blijft horen maar gefilterd zodat het niet schadelijk is voor uw gehoor. 

 

informatie-in ear-eartech-music

 


Wanneer het belangrijk is dat u nog wel omgevingsgeluiden blijft horen zoals publiek of collega’s maar u wilt wel gebruik maken van een in-ear met een zeer goede kwaliteit geluid, dan is mogelijk de In-Ear Select Pro wat voor u. De select pro is identiek als de boven genoemde In-Ear Pro behalve een selective noise filtersysteem,  dit filtersysteem draagt zorg voor een betere verstaanbaarheid van omgevingsgeluiden. De In-ears worden gemaakt van silicone technologie voor een perfecte afsluiting.  Hoe werkt het?

Het In-Ear systeem is voor zien van een drie in één systeem wat ook gebruikt wordt in de normale In Ear Pro met drie in één systeem. Naast dit systeem zit een genieus apparaatje met selectieve geluidsdemping (selective noice canseling) wat er voor zorgt dat u alle omgevingsgeluiden blijft horen maar gefilterd zodat het niet schadelijk is voor uw gehoor. 
Meer info op deze link


Zender en Ontvanger

 

 

Het meest voorkomende professionele fase-ear monitoringsysteem maakt gebruik van draadloze technologie om de mix naar de individuele In-Ear Monitors (IEM's) van artiesten over te brengen. Dit systeem bestaat uit een zender en een ontvanger die door de artiest wordt gedragen. Over het algemeen is er één zender per monitor mix, en voor elke IEM is er altijd een bijbehorende ontvanger. De zenders kunnen doorgaans ofwel een stereo mix of twee afzonderlijke mono mixen uitsturen. Als de zenders zijn geconfigureerd voor twee mono mixen, kan één zender zelfs voor twee verschillende mixen worden gebruikt. Er kunnen willekeurig veel ontvangers zijn om deze mixen te ontvangen. Het uitgangssignaal van een ontvanger is meestal te zwak om twee IEM's tegelijk van stroom te voorzien.

De zenders en ontvangers gebruiken draadloze technologie om audio over te dragen via VHF- (Very High Frequency) of UHF- (Ultra High Frequency) radiofrequenties. Over het algemeen leveren UHF-systemen een betere audiokwaliteit dan VHF-systemen, maar ze zijn doorgaans duurder om aan te schaffen. UHF-systemen zijn ook over het algemeen minder gevoelig voor interferentie, wat bijdraagt aan hun hogere kwaliteitsniveau.

 

Oortjes

 

De in-ear monitors zelf zijn de laatste fase van de signaalweg in het systeem. De IEM's worden vaak op maat gegoten en daardoor zijn meer comfortabel om te dragen en laat het geluid rechtstreeks worden gezonden naar oorkanaal van de gebruiker. Zij bieden ook een betere afdichting, al is het maar kan omgevingsgeluid isoleren, hetgeen resulteert in een lager niveau van het omgevingsgeluid gehoord. Afhankelijk van de kwaliteit van de pasvorm en de lengte van het kanaal gedeelte van de oortelefoon, een perfecte pasvorm in-ear monitor zal het algemeen bieden ergens tussen 25 en 34 decibel van ruisonderdrukking. Aangepast in-ear monitors komen in een verscheidenheid van kleuren, maar meestal helder of een kleur die nauw overeenkomt met de huidskleur van de performer. Sommige fabrikanten kunt ook aangepaste kunstwerk direct op de aangepaste in-ear monitors. De IEM-kabel wordt aangesloten op de ontvanger accu via een 3,5 mm stereo jack afgekapt op de band, gitaarband, kleding van de uitvoerder, of geplaatst in een zak. Niet-aangepaste IEM's zijn ook beschikbaar en omvatten een scala van universele schuim en siliconen tips die past in de oren van de meeste mensen. Tevens kunnen er ook op maat gemaakte oortjes worden gemaakt voor de Universele In Ears.


Televisiestudio's gebruiken oorstukken met een type van een intercom riep een Interruptible feedback (IFB). Het wordt gebruikt als een systeem voor communicatie met talent.

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel