Info. over In Ear Monitoring.

Info, informatie, over, In Ear, monitor, op, maat, gemaakt, hard, zacht, materiaal,
 

In Ear Monitor oortjes

Een monitoring systeem is een systeem dat een mix van audio-bronnen biedt een performer op het podium. Traditioneel, monitoren waren luidsprekers geplaatst op het podium gericht naar de uitvoerder (vaak genoemd floormonitors of wiggen). Afhankelijk van de complexiteit van het audiosysteem, kunnen ze meer storend dan nuttig om hun zang. Sinds performers dragen een IEM in elk oor, kunnen ze ook een stereo mix horen als een bepaalde monitor systeem toelaat. Dit kan extra definitie van het geluid toe te staan ​​door panning verschillende elementen in elk oor. Recente ontwikkelingen in deze techniek ook kan de gebruiker een omgevingstemperatuur voorziening zijn, waardoor ze de hoeveelheid omgevingsgeluid gefilterd door de IEM passen.

Een extra overweging voor het mengen IEM is dat terwijl het wegwerken van vloer wiggen kan de algehele helderheid van de mix voor de uitvoerende kunstenaars en het totale volume op het podium, een belangrijk stuk dat vaak wordt verloren te verlagen is menigtelawaai.   Het is niet ongewoon voor een microfoon in de buurt van elke kant van het podium worden geplaatst, naar buiten aan het publiek, om een manier om een deel van de menigte geluidsoverlast terug te krijgen in de performers 'IEM mixen. Grotere liveshows kon meerdere microfoons hebben hiertoe verspreid over de voorkant van het podium, die ook kan worden verzonden naar een multitrack opname- apparaat dat wordt gebruikt in een buiten uitzending productie vrachtwagen , of andere bestemmingen.

 Bron: Wikipedia


 

Informatie over monitoring

 


Wanneer het belangrijk is dat u nog wel omgevingsgeluiden blijft horen zoals publiek of collega’s maar u wilt wel gebruik maken van een in-ear met een zeer goede kwaliteit geluid, dan is mogelijk de In-Ear Select Pro wat voor u. De select pro is identiek als de boven genoemde In-Ear Pro behalve een selective noise filtersysteem,  dit filtersysteem draagt zorg voor een betere verstaanbaarheid van omgevingsgeluiden. De In-ears worden gemaakt van hard materiaal en voorzien van een Soft Ear tip (silicone technologie) voor een perfecte afsluiting.  Hoe werkt het?

Het In-Ear systeem is voor zien van een drievoudige driver wat ook gebruikt wordt in de normale In Ear Pro met triple driver. Naast dit systeem zit een genieus apparaatje met selectieve geluidsdemping (selective noice canseling) wat er voor zorgt dat u alle omgevingsgeluiden blijft horen maar gefilterd zodat het niet schadelijk is voor uw gehoor. 
Meer info op deze link

 
Zender en Ontvanger

De meest voorkomende professionele fase-ear monitor systeem maakt gebruik van een draadloos systeem aan de mix naar de IEM. Dit systeem bevat een zender en een ontvanger accu die wordt gedragen door de uitvoerder. Er is algemeen een zender voor elke monitor mix en er is altijd een ontvanger voor elke IEM. De zenders meestal uitgang ofwel een stereo mix of twee mono mixen. Als de zenders zijn ingesteld voor twee mono mixen, kan een zender worden gebruikt voor twee verschillende mixen. Willekeurig aantal ontvangers kan een mix te ontvangen. De output van een ontvanger in het algemeen te zwak om macht twee beeldschermen tegelijk.

De zenders en ontvangers overdracht audio draadloos via een VHF -of UHF -radio frequentie. Algemeen UHF systemen geluid veel beter dan VHF systemen en zijn daarom duur om te kopen. UHF systemen zijn meestal minder gevoelig voor interferentie die bijdraagt ​​aan hun niveau van kwaliteit.

 

Bron: Wikipedia

 

Oortjes

 

De in-ear monitors zelf zijn de laatste fase van de signaalweg in het systeem. De IEM's worden vaak op maat gegoten en daardoor zijn meer comfortabel om te dragen en laat het geluid rechtstreeks worden gezonden naar oorkanaal van de gebruiker. Zij bieden ook een betere afdichting, al is het maar kan omgevingsgeluid isoleren, hetgeen resulteert in een lager niveau van het omgevingsgeluid gehoord. Afhankelijk van de kwaliteit van de pasvorm en de lengte van het kanaal gedeelte van de oortelefoon, een perfecte pasvorm in-ear monitor zal het algemeen bieden ergens tussen 25 en 34 decibel van ruisonderdrukking. Aangepast in-ear monitors komen in een verscheidenheid van kleuren, maar meestal helder of een kleur die nauw overeenkomt met de huidskleur van de performer. Sommige fabrikanten kunt ook aangepaste kunstwerk direct op de aangepaste in-ear monitors. De IEM-kabel wordt aangesloten op de ontvanger accu via een 3,5 mm stereo jack afgekapt op de band, gitaarband, kleding van de uitvoerder, of geplaatst in een zak. Niet-aangepaste IEM's zijn ook beschikbaar en omvatten een scala van universele schuim en siliconen tips die past in de oren van de meeste mensen. Tevens kunnen er ook op maat gemaakte oortjes worden gemaakt voor de Universele In Ears.


Televisiestudio's gebruiken oorstukken met een type van een intercom riep een Interruptible feedback (IFB). Het wordt gebruikt als een systeem voor communicatie met talent.

 

Bron: Wikipedia


informatie over monitoring

Info@eartech.nl   tel: 030-6963433

 

 

© 2010 - 2023 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel