Ouderdomsslechthorendheid

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, in ear, oor, motor, vliegen, slapen, vakantie, zwemmen

Wat is ouderdomsslechthorendheid?

Bij het ouder worden gaat het gehoor, heel langzaam, achteruit dit noemt men ouderdomsslechthorendheid of presbyacusis.

Vooral, en met name in het begin, wordt het horen van de hoge tonen minder bij het vorderen der jaren. Behalve dat men het geluid minder goed hoort, wordt het geluid ook vervormd.

Boven de 70 jaar is meer dan de helft van de mensen slechthorend, maar dit wordt niet altijd door de betreffende persoon (of de huisartspraktijk) onderkend.

 

Symptomen ouderdomsslechthorendheid

Ouderdomsslechthorendheid ontstaat meestal zeer geleidelijk met het vorderen der jaren. Het waarnemen van vooral hogere tonen wordt geleidelijk aan minder.

Mensen met slechthorendheid ervaren met name veel hinder in groepsgesprekken of situaties met achtergrondlawaai. Meestal gaat het bij het linker- en rechteroor vrij gelijk op.

 

Hoe ontstaat ouderdomsslechthorendheid?

Waarschijnlijk is ouderdomsslechthorendheid een verschijnsel van veroudering. Net als haaruitval en rimpeling van de huid. Niet leuk maar het hoort gewoon bij het ouder worden.

Mogelijk heeft de totale hoeveelheid lawaai waaraan men is blootgesteld er ook mee te maken: meer lawaai geeft meer en bovendien op jongere leeftijd verlies van het horen van hoge tonen. Om dit proces af te remmen is het noodzakelijk om bij geluiden harder dan 80 db/a goede gehoorbescherming te gebruiken. Eartech gehoorbescherming is de specialist in op maat gemaakte gehoorbescherming (Otoplastieken). Deze gehoorbeschermers worden op maat gemaakt en zijn voorzien van een (E.S.D.) selectieve filtersysteem die er voor zorgt dat u alles blijft horen behalve de schadelijke geluiden.

Bij het ouder worden kan men dus op den duur fluisteren en andere zachte hoge tonen minder goed verstaan.

ouderdomsslechthorendheid eartech oortjes

info@eartech.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel