Gehoorbescherming Horeca personeel.

Otoplastieken / op maat gemaakte gehoorbescherming Horeca personeel.

 

Otoplastieken-gehoorbescherming-op maat

 

Bent op zoek naar informatie over gehoorbescherming voor horeca bedrijven?! Dan bent u lekker verantwoordelijk bezig. Gehoorbescherming / otoplastieken is voor personeel noodzakelijk als er harde geluiden zijn. Of het nou gaat om geluiden van een  drukke kroeg, restaurant, keuken, poppodium of hippe club te veel geluid kan leiden tot definitieve gehoorschade.

Heeft u Last van vermoeidheid en hoofdpijn na een dag werken? Dit komt door veel geluid van muziek / bezoekers / borden / bestek / afwasmachine / apparatuur etc.
 

Wanneer is gehoorbescherming eigenlijk verplicht?

Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te dragen als het geluid gemiddeld hoger is dan 85 dB(A).
Het gevaar van gehoorbeschadiging begint bij 80 dB(A). Volgens de Arbowet, bent u verplicht gehoorbescherming aan te bieden aan het personeel boven de 80 dB(A).

Let op de noodzaak van dit volume moet ook in je RI&E worden opgenomen.
Eartech kan u ook helpen met een geluidsmeting om inzicht te krijgen in het geluidsniveau op de werkvloer.


Wat voor soort gehoorbescherming?

Er zijn gewone “pluggen“, universele gehoorbescherming met filter, gehoorbescherming op maat (otoplastieken), of oorkappen. Personeel die de orders van klanten  moeten aannemen kan je moeilijk met een gehoorkap laten werken, want je moet toch de klanten goed kunnen verstaan.

Daarom adviseren wij gehoorbescherming met een (E.S.D) filtersysteem (Eartech Selectieve Demping). Dit zijn de otoplastieken en de Uniplug Horeca.

 

Horeca-gehoorbescherming-filter-universeel

Uniplug Horeca Otoplastiek Horeca

 

Portofoons en oortjes voor horeca

Waar moet u op letten?
Portofoons zijn belangrijk voor goede communicatie in de horeca.  Een portofoon moet gebruiksvriendelijk zijn en de werkzaamheden niet belemmeren. Een compacte portofoon zorgt voor een grotere mobiliteit van de werknemer en is het belangrijk dat een portofoon onopvallend gedragen kan worden. En het moet enkel een kwestie zijn van inschakelen en aan het werk! Er zijn vele mogelijkheden toe te passen. Graag gaan we samen met u op zoek naar de juiste portofoon met een comfortabel en goed passend oordoppen.
 

© 2010 - 2023 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel