Gehoorbescherming Horeca personeel

Otoplastieken / op maat gemaakte gehoorbescherming Horeca personeel.

 

Otoplastieken-gehoorbescherming-op maat

 

Bent u op zoek naar informatie over gehoorbescherming voor horecabedrijven? Dan bent u goed bezig met verantwoord ondernemen. Het dragen van gehoorbescherming, zoals otoplastieken, is essentieel voor het personeel wanneer zij worden blootgesteld aan luide geluiden, of het nu gaat om lawaai in een drukke kroeg, restaurant, keuken, poppodium of hippe club, aangezien overmatig geluid kan leiden tot blijvende gehoorschade.

Ervaart u vermoeidheid en hoofdpijn na een dag werken? Dit kan worden veroorzaakt door het constante geluid van muziek, bezoekers, servies, bestek, afwasmachines, en apparatuur.

Wanneer is gehoorbescherming eigenlijk verplicht?

Werknemers zijn verplicht gehoorbescherming te dragen als het gemiddelde geluidsniveau hoger is dan 85 dB(A). Het risico op gehoorbeschadiging begint al bij 80 dB(A). Volgens de Arbowet bent u verplicht om gehoorbescherming aan te bieden aan personeel wanneer het geluidsniveau boven de 80 dB(A) uitkomt.

Houd er rekening mee dat deze geluidsniveaus ook moeten worden opgenomen in uw Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Eartech kan u tevens assisteren met geluidsmetingen om inzicht te krijgen in het geluidsniveau op de werkvloer.

Welk type gehoorbescherming is geschikt?

Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder standaard oordopjes, universele gehoorbescherming met filters, op maat gemaakte gehoorbescherming (otoplastieken), en gehoorbescherming met oorkappen. Voor personeel dat klantbestellingen moet aannemen, is het lastig om oorkappen te dragen, omdat communicatie met klanten cruciaal is.

Daarom raden wij gehoorbescherming met een (E.S.D.) filtersysteem (Eartech Selectieve Demping) aan. Dit omvat otoplastieken en de Uniplug Horeca, waardoor u effectief beschermd bent zonder in te boeten aan de mogelijkheid om klanten goed te verstaan.


 

Gehoorbescherming-universeel-filter-horeca-muziek

 

otoplastieken-Horeca-filter-oordoppen

 

Uniplug Horeca Otoplastiek Horeca

 

Portofoons en oortjes voor horeca

Waar moet u op letten?
Portofoons zijn belangrijk voor goede communicatie in de horeca.  Een portofoon moet gebruiksvriendelijk zijn en de werkzaamheden niet belemmeren. Een compacte portofoon zorgt voor een grotere mobiliteit van de werknemer en is het belangrijk dat een portofoon onopvallend gedragen kan worden. En het moet enkel een kwestie zijn van inschakelen en aan het werk! Er zijn vele mogelijkheden toe te passen. Graag gaan we samen met u op zoek naar de juiste portofoon met een comfortabel en goed passend oordoppen.
 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel