Gehoorschade door mp3 of In Ears.

Oordop, zwemdop, gehoortest, schoonmaak reinigings vloeistof, gehoor bescherming, in ear, oor, monitor, muziek, gehoor, schade, mp, i pod, in ear,

De huidige jongeren lopen meer kans op gehoorschade dan eerdere generaties. Ze luisteren vaker en langer naar muziek via een koptelefoon.
Eartech biedt de mogelijkheid aan om te luidheid van In Ear en MP3 oortjes te meten en af te stellen naar veilige luidheid. Daarbij zetten ze het volume hoger, concludeert het Erasmus MC na een onderzoek onder 1500 jongeren van 12 tot 19 jaar. Dat jongeren vaker luisteren, komt doordat bijvoorbeeld een iPod een stuk gemakkelijker mee is te nemen dan een walkman met cassettebandjes.
Ze zijn lichter en kleiner, daarbij kan bijna iedere mobiele telefoon liedjes afspelen.
Jongeren luisteren langer omdat de accu langer meegaat en omdat er veel meer liedjes op een mp3-speler passen dan op een cassettebandje. Het geluid staat harder omdat de draagbare muziekspelers een hoger volume kunnen halen zonder dat het geluid wordt vervormd. 

Bedreiging

Naast de mp3-spelers zijn discotheken en popconcerten ook nog steeds een bedreiging voor de trommelvliezen. Vier op de tien jongeren dreigen problemen te krijgen omdat ze te vaak naar te harde muziek luisteren. Een op de tien loopt kans op ernstige en blijvende gehoorschade.
Jongeren zouden wel weten dat te harde muziek schadelijk is. Maar zien ze het risico echter niet omdat de schade zich langzaam opbouwt en pas na een aantal jaar merkbaar wordt.
 


gehoorschade mp3 inears

info@eartech.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel