Hersenkneuzing? oordopjes nodig!

zoekwoorden, Verminderd, functioneren, mentale traagheid, concentratie, problemen, Geheugen, rekenen, Depressie, Angst, spannings,  seksuele, Onverschillig,  Agressief, Ongemanierd, lach- en huilbuien, oordopjes, slapen, gehoorbescherming, oorpropjesOriëntatie, problemen

Last van harde geluiden door een hersenkneuzing?
Een hersenkneuzing (contusio cerebri) is, zoals het woord al zegt, een kneuzing van de hersenen.
Na een hersenkneuzing (door een ongeval) of zware hersenschudding kunnen problemen op diverse gebieden ontstaan die niet meer volledig herstellen (soms blijvend coma). Dit kan effect hebben op allerlei dagelijkse activiteiten als lopen, praten, wassen en aankleden, huishouden, hobby’s, werk, et cetera. Daarnaast kunnen er ook veranderingen komen in hoeveel een persoon nog kan, de rol binnen het gezin, het accepteren dat er veranderingen zijn en de verwerking hiervan.

Gevolgen

Na een hersenkneuzing kunnen er diverse neuropsychologische problemen optreden. Deze zijn onder te verdelen in cognitieve stoornissen, emotionele problemen en gedragsveranderingen. Tevens kunnen er fysieke beperkingen optreden, zoals gevoels/-krachtverlies, motorische en coördinatie-problemen of mogelijk zelfs een verlamming.
Regelmatig hebben mensen met een hersenkneusing last van harde geluiden.
Eartech gehoorbescherming is de specialist voor mensen met letsel of aandoeningen die zorg dragen voor overmatig gevoeligheid voor harde geluid. Eartech produceert op maat gemaakte gehoorbescherming met daar in een filtersysteem wat er voor zorgt dat u alle geluiden blijft horen maar gedempt. Hierdoor kan u normaal functioneren, bezoeken van feestjes en zelfs weer bezoeken van concerten of het vieren van Oud op nieuw.
In de medische diagnostiek wordt een onderscheid gemaakt tussen de fases waarin een patiënt zich in het herstelproces bevindt. In de acute fase is ziekenhuisbehandeling geboden, waarbij de nadruk ligt op het controleren en stabiel houden van onder meer ademhaling en de bloedsomloop. In de post-acute fase worden de klachten in kaart gebracht om via een revalidatie het functioneren van de patiënt zoveel mogelijk te verbeteren. In de chronische fase richt een eventuele behandeling zich erop om de patiënt om te leren gaan met zijn of haar beperkingen.

Meer informatie over onze gehoorbescherming

hersenkneuzing, oordoppen

 

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel