Gun je oren ook vakantie !

Er zijn diverse redenen om op vakantie te gaan, maar ze zijn allemaal gerelateerd aan bepaalde zintuigen. Een vakantie voor je ogen kennen we allemaal, als je naar een stad of land gaat om te genieten van cultuur, architectuur en natuur. Een vakantie voor je smaak is ook al redelijk ingeburgerd. Naar exotische oorden om te genieten van de culinaire hoogstandjes al daar. Zelfs de zintuigen waarmee je voelt gun je vakantie, als je tot rust komt aan een strand of in een kuuroord. Maar een vakantie voor je oren, daar hadden we tot voor kort nog niet van gehoord. Toch is dat de nieuwste trend. Een vakantie speciaal gericht op je vermogen om te horen.

We leven in ons dagelijks leven met veel lawaai. Zoveel zelfs, dat dit tot gezondheidsklachten zou kunnen leiden. Om daar even een break van te nemen, is de stilte vakantie ontwikkeld. Jawel, stil zijn op vakantie in een omgeving die stiller is dan een gymzaal tijdens eindexamen. Dat is de nieuwste trend. Heerlijk even weg uit het lawaai van alle dag en volledig tot rust komen in een stille omgeving. Rust voor je oren, rust je voor je gedachten en dus ook even een herstelmomentje voor je gezondheid. Zeker voor mensen die normaal gesproken erg druk zijn, een stressvolle baan hebben en regelmatig in een stedelijke omgeving verblijven is een stilte vakantie de ideale vakantie.

Kenners vermoeden dat de stilte vakantie wellicht net zo populair gaat worden als de zon vakantie. Dat is nogal een statement. Maar vakantie voor je oren is in ieder geval de nieuwste trend. Veel wellness hotels zien een stijgende behoefte naar stilteweekenden of vakanties waarbij juist op het gebied van audio veel rust te halen valt. Het geluid van vogels, de wind of juist absolute stilte is wat men wenst. Met name in Duitsland is deze trend momenteel flink aan het doorbreken. Dus mocht je alle herrie om je heen zat zijn, ga eens op stilte vakantie!

Bron. vakantie.excite.nl

© 2010 - 2024 Eartech gehoorbescherming Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel